Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон щодо удосконалення правових засад провадження аудиторської діяльності

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 2597-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад провадження аудиторської діяльності в Україні».

Передбачається, зокрема:

  • удосконалити положення щодо інформації, яка наводиться в аудиторському звіті за результатами обов'язкового аудиту фінансової звітності підприємства, встановити вимоги щодо подання в єдиному електронному форматі аудиторського звіту, підготовленого за результатами аудиту фінансової звітності (консолідованої фінансової звітності), щодо якої встановлено обов'язок складання і подання на основі таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі;

  • імплементувати норми європейського законодавства, зокрема щодо забезпечення однозначності змісту аудиторського звіту, недопущення впливу регуляторів на зміст аудиторського звіту в частині аудиту фінансової звітності, уточнення складу заборонених неаудиторських послуг, проведення органом нагляду інших перевірок, крім перевірок з контролю якості аудиторських послуг, тощо.

Скористайся спеціальними добірками LIGA360 про воєнний стан. Щодня ми доповнюємо матеріали для бізнесу: господарська діяльність, звітність і податки, ЗЕД і мито, виплати, акциз і ліцензії, власність в умовах воєнного стану тощо. Спробуй LIGA360 на спеціальних умовах.

Читайте також: Аудиторська діяльність в Україні: законодавчі зміни

Зменшено фінансове навантаження на аудиторські компанії: діє урядова постанова

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини