Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилення відповідальності за порушення порядку використання номерних знаків ТЗ: Закон опубліковано

Реклама

Сьогодні, 28 жовтня, в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 2658-IX "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про дорожній рух" щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів".

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім пункту 2 розділу II цього Закону(щодо внесення змін до Закону "Про дорожній рух"), який набирає чинності через шість місяців з дня, наступного за днем його опублікування.

Раніше інформаційне управління апарату ВР повідомляло, що метою документа є забезпечення належної ідентифікації транспортних засобів, що приймають участь у дорожньому русі та створення ефективного механізму відповідальності за порушення встановлених вимог, правил та порядку використання номерних знаків, запобігання виникненню корупційних ризиків у роботі територіальних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України.

Прийнятим Законом доповнюється Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею 121-3, якою встановлюється адміністративна відповідальність за незаконне використання номерних знаків транспортних засобів.

Окрім цього, частиною другою статті 121-3 КУпАП встановлюється адміністративна відповідальність за керування або експлуатацію транспортного засобу із незаконно встановленими номерними знаками:

  • Збройних Сил України;

  • Національної гвардії України;

  • Національної поліції України;

  • Державної прикордонної служби;

  • Державної служби з надзвичайних ситуацій;

  • Державної спеціальної служби транспорту;

  • Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації;

  • дипломатичних представництв консульств та інших міжнародних організацій, які користуються повним та частковим імунітетом.

"Змінами до Закону України «Про дорожній рух» удосконалюється порядок виготовлення та обліку номерних знаків, а також створюється ефективний механізм запобігання корупційним ризикам в роботі територіальних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України", - йдеться в повідомленні.

Детальніше про документ ми писали тут.

Читайте також: З 1 жовтня водіям треба вмикати денні ходові вогні поза населеними пунктами

LIGA360 - перше рішення для автоматизації legal research на українському ринку. Миттєвий аналіз мільйонів законодавчих актів та судових справ для формування найефективніших правових позицій. Замов прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини