Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна стала членом Європейської організації публічного права

Реклама

21 жовтня 2022 року Володимир Зеленський підписав Закон № 2634-IX «Про приєднання України до Угоди про заснування та Статут Європейської організації публічного права» (прийнятий Верховною Радою 6 жовтня 2022 року).

Міністерство освіти і науки поінформувало, що Україна стала повноправним членом Європейської організації публічного права (ЄОПП), що сприятиме:

  • подальшій співпраці та прогресивному розвитку освіти і науки в Україні та Європі;

  • ефективній реалізації реформ в Україні, зокрема й підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері права;

  • реалізації спільних проєктів та ініціатив.

Також це дасть змогу залучити ЄОПП до адаптації національного законодавства до європейського для реалізації задекларованого стратегічного курсу державної політики України - вступу до ЄС.

Станом на 5 липня 2022 року до Угоди приєдналися 17 країн.

Довідково: Європейська організація публічного права - міжнародна організація, створена у 2004 році в Афінах, Греція. Метою Організації є поширення знань у галузі публічного права та просування європейських цінностей через публічне право.

ЄОПП має статус спостерігача в Генеральній Асамблеї ООН, Міжнародній організації праці, Міжнародній організації з міграції.

ЄОПП реалізує велику кількість проєктів технічного співробітництва, які допомагають урядам та установам у світі просувати реформи у широкому спектрі галузей. Основні сфери допомоги передбачають: правосуддя та верховенство права, зокрема реформу кримінальної та цивільної юстиції, права людини, право комерційної та інтелектуальної власності, екологічне та сільськогосподарське право, наближення національного законодавства до законодавства ЄС, реформа державного управління, належне управління та антикорупція, місцеве самоврядування та децентралізація, розвиток громадянського суспільства та демократизація.

Як не загубитись у масиві законодавчої інформації? З новим інструментом в LIGA360:Юрист. Тепер користувачі можуть побачити результати пошуку у зручній візуальній формі - у вигляді схем та діаграм. Дізнайся більше за посиланням.

Читайте також:

Запроваджено нові особливості проведення публічних закупівель на час воєнного стану: рішення Уряду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини