Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд виніс вирок жительці Хмельницького за колабораційну діяльність

Реклама

Хмельницький міськрайонний суд у відкритому судовому  засіданні  розглянув кримінальне провадження щодо літньої жительки Хмельницького, Заслуженої артистки України, лауреатки міської премії ім. Б. Хмельницького за обвинуваченням у колабораціоністській діяльності відповідно до ч. 1 ст. 111-1 КК України. Про це повідомила прес-служба Хмельницького міськрайонного суду.

У ході досудового слідства з'ясувалося, що жінка, використовуючи власну сторінку в соціальній мережі «Однокласники», неодноразово розповсюджувала інформацію щодо підтримки керівництва країни-агресора та публічно заперечувала здійснення збройної агресії проти України.

В судовому засіданні хмельничанка свою вину у пред'явленому обвинуваченні визнала повністю, щиро розкаялась та підтвердила, що, дійсно, неодноразово розповсюджувала в публічній площині неправдиву та деструктивну інформацію, спрямовану проти України. Обвинувачена  активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення, що разом із позитивною характеристикою та відсутністю обтяжуючих обставин пом'якшили їй покарання.  Разом із тим суд врахував і позицію прокурора, який просив призначити обвинуваченій покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади строком на 10 років.

Суд визнав  жінку винуватою у пред'явленому обвинуваченні  та призначив їй покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 років.

На вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Шукаєте шаблон договору? Шаблони за 11 найпопулярнішими тематиками надасть Contractum від LIGA360. Заповнюйте мінімум полів та отримайте договір з оптимальною структурою. Спробуйте сьогодні.

Читайте також: Суд виніс вирок чоловіку за підтримку збройної агресії проти України

Верховний Суд визнав в Україні рішення суду США на підставі принципу взаємності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини