Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДМС оформлюватиме посвідчення особи на повернення в Україну

Реклама

Громадяни, які опинилися за межами нашої країни без будь-яких документів, відтепер зможуть оформити посвідчення особи для повернення на Батьківщину без своєї присутності.

Відповідний експериментальний проєкт, розроблений МВС спільно з Мінреінтеграції, МЗС і ДМС, 21 жовтня 2022 року підтримав Уряд на своєму засіданні.

Відтепер посвідчення особи, яку було депортовано на територію держави-агресора, оформлюватимуть органи Державної міграційної служби.

Мінреінтеграції роз'яснило, що це можна зробити на підставі звернення:

  • одного з батьків або іншого законного представника особи у віці 18 років;

  • одного з батьків;

  • подружжя;

  • повнолітньої дитини;

  • рідного брата/сестри;

  • офіційного звернення Мінреінтеграції.

Посвідчення готується безоплатно протягом 5 днів і діє до 3-х місяців. Органи ДМС передають його законному представнику, члену сім'ї або надсилають до Мінреінтеграції для подальшої передачі тому, хто опинився за кордоном без документів.

Затвердженим порядком передбачено, що експериментальний проєкт діятиме протягом одного року, зазначили в Державній міграційній службі.

Мінреінтеграції нагадало: раніше посвідчення особи на повернення видавали виключно дипломатичні представництва та консульські установи України на підставі лише особистого клопотання заявника або звернення його законних представників.

Тільки в жовтні скористайся спеціальною пропозицією LIGA ZAKON до Дня юриста. Оплачуй два рішення LIGA360 для юриста чи юрисконсульта, а третє отримуй у подарунок. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Кабмін удосконалив процедуру продовження строку дії закордонних паспортів і вклеювання до них фотокарток дітей

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини