Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписано Закон щодо добровільного військового обліку жінок

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон від №2664-IX "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (законопроєкт №6482 щодо добровільного військового обліку жінок).

Жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, крім зазначених в абзаці першому цієї частини, беруться на військовий облік військовозобов'язаних за їх бажанням.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також: Рада ухвалила Закон щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій

Миттєво аналізуй законодавство та виявляй найважливіше! Відтепер у LIGA360:Юрист результати пошуку доступні у візуальному форматі. Діаграми можна змінювати за багатьма критеріями: статусом документів, видавниками, категоріями та ін. Замов доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини