Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ініціював зміни до законодавства, спрямовані на створення сприятливого інвестклімату

Реклама

Кабмін погодив проект змін до законодавства, покликаних збільшити надходження в економіку значних інвестицій.

Відповідний проект змін до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» Уряд ухвалив на засіданні 18 жовтня, повідомив Урядовий портал.

Зазначається, що документ буде відправлено на розгляд та прийняття Верховною Радою.

Зокрема, законопроектом пропонується розширити сфери, у яких може реалізуватися інвестиційний проект зі значними інвестиціями. Додати:

  • діяльність у сфері інформації та електронних комунікацій,

  • операції з нерухомим майном,

  • операції у сфері виробництва енергоефективних будівельних матеріалів, кліматичного обладнання та обладнання систем опалення, вентиляції, кондиціонування, гарячого водопостачання.

"Для розширення кола залучених до процесу інвестування пропонується зменшити розмір інвестицій до інвестпроекту, для реалізації якого може надаватися державна підтримка. Якщо згідно з чинними нормами закону обсяг інвестицій має перевищувати суму, еквівалентну 20 млн євро, то проектом змін пропонується зменшити її до 12 млн євро. Це дасть змогу долучатися до інвестування не лише великим підприємствам, а й середнім", - йдеться в повідомленні.

Інвесторам також хочуть надати можливість розпочати реалізацію проекту до укладання спеціального інвестиційного договору та внести інвестиції на передпроектні роботи (підготовка документації, купівля земельної ділянки тощо) в обсязі 25% від загального розміру значних інвестицій.

Крім того, пропонується встановити можливість та часові рамки для доопрацювання поданих інвестором документів та спеціального інвестдоговору.

В Мінекономіки нагадали, що, згідно із Законом «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні», держава може надавати підтримку таким інвестпроектам у формі:

- звільнення від сплати окремих податків та зборів, відповідно до Податкового кодексу,

- звільнення від оподаткування ввізним митом нового устаткування (обладнання), що ввозиться для реалізації проекту,

- забезпечення переважного права землекористування ділянкою державної або комунальної власності для реалізації інвестиційного проекту із значними інвестиціями тощо.

А ви впевнені у due dilligence процедурах вашого бізнесу? Повноту інформації забезпечить рішення LIGA360. Досьє на 6,8 млн компаній, перевірка міжнародних санкційних списків, пошук токсичних зв'язків з рф та рб. Замовте LIGA360 сьогодні та забезпечте топ-команду інструментами для ухвалення рішень.

Читайте також:

Верховний Суд проаналізував новий Закон "Про акціонерні товариства"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини