Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. КСУ ухвалив Рішення щодо забезпечення соціальних гарантій для захисників і захисниць України

Конституційний Суд України 12 жовтня 2022 розглянув справу за конституційними скаргами Жиденка Володимира Вікторовича, Петренка Віктора Олексійовича щодо відповідності Конституції України (конституційності) приписів статті 2 Закону „Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи“ від 8 липня 2011 року № 3668-VI(щодо соціальних гарантій для захисників і захисниць України) та ухвалив Рішення № 7-р(ІІ)/2022, яким визнав оспорювані приписи Закону № 3668 неконституційними

Детальніше

2. Які фінансові операції з 1 грудня 2022 року підлягають фінмоніторингу та в якому розмірі: ДПС

Фінансовому моніторингу підлягають порогові фінансові операції, підозрілі фінансові операції (діяльність), визначення та розмір яких наведено у статтях 20 та 21 Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» відповідно.

Детальніше

3. Адвокати, нотаріуси, юрособи та ФОП повинні будуть зареєструвати е-кабінет в ЄСІТС: законопроєкт

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 7574-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі представниками правничих професій, юридичними особами та фізичними особами-підприємцями".

Детальніше

Тільки в жовтні скористайся спеціальною пропозицією LIGA ZAKON до Дня юриста. Оплачуй два рішення LIGA360 для юриста чи юрисконсульта, а третє отримуй у подарунок. Деталі за посиланням.

4. З 10 жовтня операції з об'єктами нерухомого майна, що збудують у майбутньому, оподатковуватимуть по-новому: ДПС

З 10 жовтня 2022 року набув чинності Закон № 2600-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з об'єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому».

Детальніше

5. До позову про скасування свідоцтва про право на спадщину застосовується позовна давність: рішення ВС

Про це йдеться в постанові Верховного Суду від 5 вересня 2022 року у справі № 385/321/20

Детальніше

6. Безальтернативність конфіскації переміщуваного товару - неконституційна: рішення КСУ

Конституційний Суд України визнав неконституційним окремий припис абзацу другого частини першої статті 204-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо конфіскації переміщуваного товару. 

Детальніше

7. Російський режим - терористичний: прийнято Резолюцію ПАРЄ

На черговій сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка проходить у Страсбурзі (Франція), 13 жовтня 2022 року члени делегацій прийняли важливий для України та всієї Європи документ «Подальша ескалація агресії Російської Федерації проти України».

Детальніше

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

8. Чоловікам з авіаційного персоналу дозволили виїзд за кордон за певних умов

Уряд уніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів від 27 січня 1995 року № 57.

Детальніше

9. Приймати спадок чи ні, якщо спадкодавець залишив у спадок кредит?

«Золоте правило», яке не завжди всім відоме - неможливо прийняти спадщину частково

Детальніше

10. «СЕТАМ» зупиняє аукціони з реалізації арештованого майна за виконавчими написами нотаріусів

ДП «СЕТАМ» зупиняє електронні аукціони з реалізації арештованого майна, переданого на реалізацію за виконавчими написами нотаріусів.

Детальніше

Хочете налагодити ефективну роботу юридичного департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Діліться з колегами підбірками НПА, автоматизуйте договірну роботу, вчасно дізнавайтеся про зміни законодавства, контролюйте ризики. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Читайте також: Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини