Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд заборонив участь у публічних закупівлях компаніям, які пов'язані з російською федерацією та білоруссю

Реклама

12 жовтня 2022 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про заборону здійснення публічних закупівель у компаніях, які пов'язані з російською федерацією, республікою білорусь та резидентами цих країн.

Про це повідомила заступниця Голови Комітету ВР з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

У серпні 2022 року Верховна Рада делегувала Кабінету Міністрів право визначати особливості здійснення публічних закупівель на час дії правового режиму воєнного стану. Відповідні зміни були внесені до Закону «Про публічні закупівлі».

«В системі закупівель працюють понад 35 тисяч державних та комунальних органів влади та підприємств, які купують товари і послуги. На жаль, не всі звернули увагу чи змогли уникнути закупівель у компаній, пов'язаних з Росією та Білоруссю», - розповіла Роксолана Підласа.

Заступниця Голови Комітету наголосила, що відтепер державним замовникам (органам влади, установам та підприємствам) буде заборонено здійснювати закупівлі у постачальників, які пов'язані з рф чи білоруссю. Мова йде про державні компанії, юридичних та фізичних осіб, які зареєстровані у росії та білорусі, а також про юридичних осіб, де кінцевими бенефіціарними власниками є резиденти рф і рб.

Крім того, забороняється закупівля товарів походженням з росії та білорусі.

За повідомленням Інформаційного управління Апарату ВР.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також:

LIGA ZAKON розробила для держави потужний інструмент із пошуку ворожого сліду та виявлення токсичних зв'язків із рф і рб по всьому світу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини