Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. З 1 жовтня - новий розмір мінімальної зарплати: що зміниться для бізнесу

Відповідно до Закону про Держбюджет на 2022 рік з 1 жовтня розмір мінімальної зарплати збільшиться та становитиме 6700 гривень.

Детальніше

2. Закон щодо примусового відчуження та вилучення майна в умовах воєнного стану набрав чинності

29 вересня 2022 року набрав чинності Закон № 2561-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану».

Детальніше

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

3. Набрали чинності зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України у разі введення надзвичайного або воєнного стану

Уряд змінив Правила перетинання державного кордону громадянами України, затверджені постановою Кабінету Міністрів від 27 січня 1995 року № 57.

Детальніше

4. Адвокатів, виконавців та нотаріусів планують притягувати до кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 8077 "Про внесення змін до статті 111-1 Кримінального кодексу України щодо вдосконалення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність".

Детальніше

5. Мінекономіки оприлюднило проєкт Закону «Про працю»: 28 днів щорічної відпустки та нові підстави припинення трудового договору

Мінекономіки оприлюднило для обговорення проєкт Закону "Про працю".

Детальніше

6. З 26 вересня діють окремі зміни до Закону «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю»

Закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» зазнав змін, які набрали чинності з 26 вересня 2022 року.

Детальніше

Сервіси для legal research, ризик-менеджменту, бізнес-розвідки та медіамоніторингу - в рішенні LIGA360. Детальніше.

7. 26 вересня набрали чинності зміни до Закону про державну реєстрацію юросіб, ФОП та громадських формувань

26 вересня 2022 року набрали чинності зміни до Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Детальніше

8. Кабмін схвалив законопроєкт щодо вирішення проблеми надмірної тривалості судових розглядів

Україна є однією з держав - членів Ради Європи, в яких Європейський суд з прав людини виявив структурну проблему, що стосується надмірної тривалості судових розглядiв, яку ще належить розв'язати.

Детальніше

9. Опубліковано Закон про спрощення порядку подання інформації про кінцевих бенефіціарів

29 вересня в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 2571-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення регулювання кінцевої бенефіціарної власності та структури власності юридичних осіб".

Детальніше

10. Набув чинності Закон про повернення акцизів на пальне

30 вересня набув чинності Закон щодо повернення акцизів на паливо. 

Детальніше

Хочете налагодити ефективну роботу юридичного департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Діліться з колегами підбірками НПА, автоматизуйте договірну роботу, вчасно дізнавайтеся про зміни законодавства, контролюйте ризики. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Читайте також: Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини