Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентський комітет рекомендує Раді прийняти за основу законопроект «про дерегуляційну гільйотину»

Реклама

28 вересня 2022 року Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку на своєму засіданні рекомендував прийняти за основу в першому читанні урядовий проект Закону № 8058 «Про прискорений перегляд інструментів державного регулювання господарської діяльності», більш відомий як законопроект «про дерегуляційну гільйотину».

За словами заступниці Голови Комітету Роксолани Підласи, в Україні сьогодні діють понад 1200 дозволів, ліцензій, погоджень, висновків, свідоцтв, декларацій і повідомлень, за відсутності яких бізнес зазнає тиску від контролюючих органів.

Законопроект передбачає запровадження принципу подвійної вимоги до необхідності дозволів: у бізнесу будуть вимагатися лише ті дозвільні документи, які одночасно визначені законом та віднесені Урядом до переліку обов'язкових. Такий принцип значно скоротить кількість дозвільних документів, які зобов'язані отримувати підприємці для своєї щоденної роботи.

Крім цього, як повідомила Роксолана Підласа, важливим принципом є «1-in-2-out», згідно з яким органи влади не зможуть створювати додатковий тиск на бізнес. Якщо після ухвалення переліку держава захоче додати до нього новий дозвільний документ, вона повинна буде вилучити з нього два інші документи.

Крім того, після набуття чинності законом усі документи, необхідні для ведення підприємницької діяльності, повинні бути доступні до отримання в електронній формі через застосунок «Дія».

За повідомленням Інформаційного управління Апарату ВР.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Читайте також:

Мінекономіки оприлюднило проєкт Закону «Про працю»: 28 днів щорічної відпустки та нові підстави припинення трудового договору

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини