Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Військові облігації, пільгова іпотека: які нові послуги, які з'являться в Дії?

Реклама

Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, які оновлення чекати в Дії найближчим часом. Про це повідомила прес-служба Мінцифри.

За словами міністра, вже цього тижня в Дії можна буде купити військові облігації.

"Це можливість підтримати українську економіку, нашу армію та зробити так, щоб ваші гроші працювали. Також у роботі - пільгова іпотека та розмитнення авто. У застосунку готують до запуску отримання дозволу на виїзд дитини за кордон. Завдяки цій послузі можна не звертатися до нотаріуса. Один із батьків за згодою іншого зможе просто безоплатно оформити його в Дії. До того ж працюємо над антикорупційною послугою - реєстрацією та переєстрацією авто без походу до центру МВС", - розповів він.

Михайло Федоров додав, що в роботі проект щодо цифрових судів, але ця галузь потребує часу, оскільки досить важка для трансформації.

Крім того, він зазначив, що продовжується цифровізація соціальної сфери.

«Ми хочемо зробити всі соцпослуги автоматичними, без чиновників та в онлайні. Від оформлення статусу ВПО до отримання пенсій та встановлення інвалідності. Це дуже важка системна реформа, бо вона потребує створення єдиної інформаційної бази. З погляду державного менеджменту - це дуже важливий проект. Крім якісного сервісу для людей, він означає верифікацію інформації та видалення із системи "мертвих душ". А це своєю чергою - економія грошей на неефективних виплатах, завдяки якій з'являється можливість індексувати інші», - пояснив Михайло Федоров.

Договірна робота з CONTRACTUM у LIGA360 стає ще зручнішою. Відтепер користувачі можуть створювати власні шаблони договорів, або максимально адаптувати готові шаблони до власних потреб. Дізнайся більше за посиланням.

Читайте також: У Дії доступні нові сервіси та документи: Мінцифри

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини