Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

16 вересня російська федерація припинила бути стороною Європейської конвенції з прав людини

Реклама

16 вересня 2022 року російська федерація припинила бути стороною Європейської конвенції з прав людини.

Про це повідомив Микола Гнатовський, суддя ЄСПЛ від України.

Відповідно до ухваленої 16 березня 2022 року Резолюції Комітету Міністрів Ради Європи CM/Res(2022)2 про припинення членства російської федерації в Раді Європи та згідно з Резолюцією про наслідки припинення членства рф у Раді Європи у світлі статті 58 ЄКПЛ, ухваленою на пленарному засіданні ЄСПЛ 22 березня 2022 р., російська федерація припиняє бути Високою Договірною Стороною Конвенції 16 вересня 2022 року.

Суд зберігає компетенцію розглядати заяви проти російської федерації щодо її дій або бездіяльності, які можуть становити порушення Конвенції, за умови якщо вони сталися до 16 вересня 2022 року, зазначив пан Гнатовський.

5 вересня 2022 року на пленарному засіданні Суд взяв до уваги той факт, що у зв'язку з припиненням участі рф у Конвенції з 16 вересня 2022 року посада судді ЄСПЛ, обраного від російської федерації, також припиняє існувати.

Зараз на розгляд у Суді чекають 17,450 заяв, спрямованих проти російської федерації.

Пресреліз Суду із відповідними посиланнями можна переглянути тут.

Підготовка до судового засідання стає зручнішою. Тепер VERDICTUM в LIGA360 має доступ до Кабінету Електронного суду. Аналізуйте судову практику та подавайте документи до суду в один клік.

Читайте також:

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду в податкових спорах 2022

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини