Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано Закон щодо захисту прав інвесторів будівництва

Реклама

10 вересня в газеті "Голос України" офіційно опубліковано Закон № 2518-IX "Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому", який Верховна Рада ухвалила 15 серпня.

Закон набирає чинності через один місяць з дня його опублікування, але не раніше дня набрання чинності Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії рф проти України", крім пунктів 8-10 цієї статті, які набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Раніше ми писали, що голова партії "Слуга народу", народний депутат Олена Шуляк зазначила, що документом, зокрема, передбачено:

  • забудовник не зможе продавати квартири, не маючи дозвільних документів та всіх умов для добудови об'єкта;

  • кожна майбутня квартира у багатоквартирному будинку має бути зареєстрована у реєстрі речових прав Мінюсту як окремий об'єкт майнових прав;

  • забудовник має розкрити інформацію про кількість вже проданих у будинку квартир;

  • інвестор має право розірвати невигідний йому договір із забудовником;

  • забудовник зобов'язаний під'єднати будинок до інженерних мереж на постійній основі перед введенням будинку в експлуатацію.

Детальніше про документ читайте тут: Закон щодо захисту прав інвесторів будівництва: експертний аналіз

А ви впевнені у due dilligence процедурах вашого бізнесу? Повноту інформації забезпечить рішення LIGA360. Досьє на 6,8 млн компаній, перевірка міжнародних санкційних списків, пошук токсичних зв'язків з рф та рб. Замовте LIGA360 сьогодні та забезпечте топ-команду інструментами для ухвалення рішень.

Читайте також:

Верховний Суд проаналізував новий Закон "Про акціонерні товариства"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини