Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Євросоюз підписали одразу п’ять важливих угод

Реклама

Україна та ЄС підписали одразу п'ять угод, які наближають нашу країну до вступу в Євросоюз та сприяють стійкості нашої держави у війні проти російського агресора.

Подробиці повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Угода про участь України в програмі ЄС «Цифрова Європа» (2021 - 2027)

Це частина цифрового безвізу з ЄС. Програма «Цифрова Європа» має бюджет у 7.5 млрд євро для розвитку проєктів за п'ятьма напрямками:

  • суперкомп'ютер

  • штучний інтелект

  • кібербезпека

  • цифрові навички

  • забезпечення широкого використання цифрових технологій в економіці та суспільстві.

Угода про участь України в програмі ЄС для співробітництва в митній сфері

З 1 жовтня запрацює митний безвіз із ЄС. Після підписання зазначеної Угоди Україна приєднається до програми співробітництва в митній сфері з бюджетом майже 1 млрд євро. Це дасть змогу підвищити кваліфікацію українських митників, брати участь у розробці та використанні європейських електронних систем, зауважив пан Шмигаль.

Угода про участь України в програмі ЄС щодо співпраці у податковій сфері Fiscalis

Тепер Державна податкова служба України зможе обмінюватися інформацією з колегами з ЄС. З'являється можливість використання сучасних європейських ІТ-систем у галузі оподаткування.

Угода про надання Україні бюджетної підтримки на 500 млн євро

Кошти мають цільове призначення і підуть на забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, а також на підтримку малих фермерів, аби вони змогли продовжувати та розвивати свою справу.

Угода, завдяки якій Єврокомісія збільшує бюджет на гранти для України на 122 млн євро

Прем'єр-міністр роз'яснив, що це дасть змогу забезпечити фінансування пріоритетних для України проєктів та прискорити їх отримання завдяки тому, що гранти можуть надаватися напряму органам державної влади, місцевого самоврядування та громадським організаціям.

«Всі п'ять угод - важливий елемент нашого дворічного плану інтеграції до Європейського Союзу, а також надзвичайний крок солідарності Європи з Україною у цій війні», зазначив Денис Шмигаль.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіаактивністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Скасування мита для імпорту в ЄС: що отримує бізнес?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини