Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АПУ запрошує на онлайн-інтерв’ю з Марком Елісом, Виконавчим директором Міжнародної асоціації юристів (IBA) 7 вересня

5 сентября 2022, 13:16
85
0
Реклама

Асоціація правників України запрошує взяти участь в онлайн-інтерв'ю з Марком Елісом, Виконавчим директором Міжнародної асоціації юристів (IBA).

Дата та час: 7 вересня 2022 року, 16:30-17:30 за київським часом.

Формат: online.

Мова заходу: англійська з синхронним перекладом на українську.

Модераторка - Інна Ліньова, Виконавча директорка Асоціації правників України

Доктор Елліс є одним із провідних світових експертів у галузі міжнародного права. Марк працював радником з правових питань Незалежної міжнародної комісії з Косово та був призначений консультантом ОБСЄ щодо створення Сербського трибуналу з воєнних злочинів. Він був активно залучений до діяльності Верховного трибуналу Іраку, а також виступав юридичним консультантом команди захисту Нуон Чеа під час провадження у Надзвичайних палатах судів Камбоджі (ECCC). Він також допомагав у справі Хашіма Тачі в Спеціальній палаті Косово (KSC).

У 2013 році доктор Елліс був включений до Списку Помічників Захисту Міжнародного кримінального суду. У 2015 році був призначений головою створеної ООН Консультативної групи з питань захисту Механізму міжнародних кримінальних трибуналів (раніше МТКЮ та МТР).

Крім того, саме Марк Еліас ініціював створення EyeWitness to Atrocities - застосунку для мобільних телефонів, завдяки якому можна зберігати докази воєнних злочинів.

У фокусі інтерв'ю:

· Історичні трибунали з питань воєнних злочинів. Які їх ознаки чи мандат можуть бути застосовними для ситуації в Україні?

· Які кроки необхідні для забезпечення відповідальності винних у скоєних в Україні злочинах?

· Як міжнародне право може розглядати злочин агресії проти України?

· Як IBA підтримувала інші країни зі збройними конфліктами?

· та інші.

Для участі у заході попередня реєстрація обов'язкова за посиланням: https://bit.ly/3QfLCRu . Участь у події - безкоштовна. Зверніть увагу! В реєстраційній формі можна залишити питання до пана Еліса, яке буде озвучено модераторкою під час заходу. Посилання на трансляцію буде направлено кожному зареєстрованому учаснику на його електронну адресу.

За додатковою інформацією щодо заходу звертайтесь за тел.: +38 (096) 742-71-07 (Viber, WhatsApp, Telegram) або пишіть на адресу: kpyshchyk@uba.ua . Контактна особа - Катерина Пищик.

Читайте також: ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Знайдіть потрібний шаблон договору в один клік! У цьому допоможе Contractum від LIGA360. Система надає декілька варіантів шаблонів за популярними тематиками, щоб обрати оптимальну структуру. Спробуйте сьогодні.

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти

Похожие новости