Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. 31 серпня набрали чинності зміни до постанови Кабміну щодо припинення перевірок в умовах воєнного стану

31 серпня 2022 року набрала чинності урядова постанова від 27 серпня 2022 року № 955, яка вносить зміни до постанови Кабміну № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану».

Детальніше

2. ВАКС ухвалив перше рішення про конфіскацію майна російського громадянина в Україні

1 вересня 2022 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду повністю задовольнила позовні вимоги Мін'юсту та ухвалила рішення стягнути в дохід держави активи російського громадянина, на якого указом Президента України накладені санкції.

Детальніше

3. Сертифікат ТПП про наявність форс-мажорних обставин не є беззаперечним доказом їх існування: ВС

У постанові у справі № 908/2287/17 від  19.08.2022 Верховний Суд у складі суддів об'єднаної палати Касаційного господарського суду, залишивши без змін рішення судів попередніх інстанцій, зазначив, що сертифікат торгово-промислової палати, який підтверджує наявність форс-мажорних обставин, не може вважатися беззаперечним доказом про їх існування, а повинен критично оцінюватися судом з урахуванням встановлених обставин справи та у сукупності з іншими доказами.

Детальніше

Потрібно знайти судове рішення за НПА чи контекстом? LIGA360 має 35 смарт-фільтрів для пошуку справ. Аналізуй судову практику в один клік.

4. Набрала чинності зміна до Закону про мобілізацію щодо військово-транспортного обов'язку

2 вересня набрав чинності Закон № 2513-IX «Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо військово-транспортного обов'язку».

Детальніше

5. Набрали чинності нові законодавчі зміни у сфері держреєстрації в умовах воєнного стану

30 серпня 2022 року Міністерство юстиції прийняло наказ № 3642/5 «Про внесення змін до наказів Міністерства юстиції України від 28 березня 2016 року № 898/5 та від 25 листопада 2016 року № 3359/5», зареєстрований у Мін'юсті 30 серпня 2022 року за № 980/38316.

Детальніше

6. Президент ветував Закон про примусове відчуження майна під час воєнного стану

Президент Володимир Зеленський 31 серпня ветував Закон (проект № 7605) «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану», ухвалений Верховною Радою на засіданні 15 серпня.

Детальніше

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

7. "Митний безвіз": опубліковано три закони, що дозволяють розширити систему митних спрощень

1 вересня в газеті "Голос України" офіційно опубліковані Закони, що дозволяють розпочати міжнародне застосування NCTS та розширити систему митних спрощень

Детальніше

8. Рада ухвалила Закон "Про медіа" у першому читанні

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт № 2693-д "Про медіа".

Детальніше

9. У період дії воєнного стану забороняється примусове виконання виконавчих написів нотаріусів: НПУ

25 серпня 2022 року набрав чинності Закон від 27 липня 2022 року № 2455-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності приватних виконавців та примусового виконання судових рішень, рішень інших органів (посадових осіб) у період дії воєнного стану».

Детальніше

10. Запроваджується електронна форма довідки-підтвердження статусу податкового резидента України

Отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України можна буде онлайн. Про це повідомив Голова Державної регуляторної служби України Олексій Кучер в ефірі Національного єдиного марафону.

Детальніше

Сервіси для legal research, ризик-менеджменту, бізнес-розвідки та медіамоніторингу - в рішенні LIGA360. Детальніше.

Читайте також: ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини