Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано огляд правових позицій ВС у спорах, що виникають з правочинів щодо акцій, часток, паїв, інших корпоративних прав у юрособі

Реклама

Верховний Суд опублікував огляд правових позицій КГС ВС у спорах, що виникають з правочинів щодо акцій, часток, паїв, інших корпоративних прав у юридичній особі, (рішення, внесені до ЄДРСР за період з 01.01.2021 по 01.06.2022).

Огляд містить правові висновки, які сприятимуть забезпеченню сталості та єдності судової практики, повідомляє пресслужба суду.

Матеріал напрацьовано управлінням забезпечення роботи секретаря та суддів судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС.

В огляді наведено правові позиції з вирішення спорів, які виникають з:

  • договорів купівлі-продажу частки у статутному капіталі ТОВ, зокрема, щодо продажу неоплаченої частки, оцінки частки у разі її продажу, розрахунків на виконання договору купівлі-продажу частки, удаваності договору купівлі-продажу частки, значення акта приймання-передачі частки на виконання договору купівлі-продажу, ознак фраудаторного договору купівлі-продажу;

  • реалізації та захисту переважного права купівлі часток у статутному капіталі ТОВ та акцій АТ;

  • договорів дарування частки у статутному капіталі ТОВ, акцій АТ;

  • продажу частки у статутному капіталі ТОВ на електронних торгах;

  • придбання частки у статутному капіталі самим товариством;

  • укладення правочину щодо частки у статутному капіталі одним з подружжя.

Швидко потрібна правова позиція чи перелік подібних судових рішень? Спробуй LIGA360 для юриста та адвоката. Готуйся до судового засідання в один клік.

Читайте також:

Спори, що стосуються батьківства: Верховний Суд опублікував огляд судової практики КЦС ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини