Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді пропонують не зазначати в реєстрі судових рішень місця розташування військових частин

Реклама

29 серпня 2022 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону № 7708 «Про внесення зміни до статті 7 Закону України «Про доступ до судових рішень» щодо нерозголошення відомостей про місця розташування військових частин та іншої інформації».

Згідно з пояснювальною запискою до проекту Законом «Про доступ до судових рішень» (ст. 7) заборонено при оприлюдненні текстів судових рішень на офіційному веб-порталі судової влади розголошувати відомості, що дають можливість ідентифікувати фізичну особу. Такі відомості замінюються літерними або цифровими позначеннями (наприклад, «Особа_1», «Особа_2» тощо). Ця заборона не поширюється на оприлюднення відомостей про місця розташування військових частин. Неконтрольоване розголошення даних у судових рішеннях щодо місць розташування військових частин та іншої військової інформації може бути використане агресором - російською федерацією.

Саме тому для недопущення розголошення відомостей про місця розташування військових частин та іншої інформації ініціатори законопроекту пропонують не вказувати у текстах судових рішень цю інформацію, замінивши літерними або цифровими позначеннями.

Законопроектом пропонується доповнити частину першу статті 7 Закону «Про доступ до судових рішень» пунктом 6, відповідно до якого в текстах судових рішень, що оприлюднюються на офіційному веб-порталі Судової влади (в Єдиному державному реєстрі судових рішень) або офіційно публікуються, не можуть міститися відомості про адреси місць розташування та найменування військових частин, інші відомості, що дають можливість ідентифікувати місця несення служби військовослужбовцями Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, які проходять військову службу на території України.

Підготовка до судового засідання стає зручнішою. Тепер VERDICTUM в LIGA360 має доступ до Кабінету Електронного суду. Аналізуйте судову практику та подавайте документи до суду в один клік.

Читайте також:

Європейський суд з прав людини поновив розгляд скарг, поданих проти України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини