Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено Порядок ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

Реклама

Уряд уніс зміни до Порядку ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

Передбачено, що висновок про можливість або неможливість розміщення на земельній ділянці виробничих потужностей підприємств, переміщених (евакуйованих) із зони бойових дій та об'єктів для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, створюватиметься виключно з використанням Реєстру будівельної діяльності.

Також через електронний кабінет у ЄДЕССБ створюватимуться та подаватимуться запити до уповноваженого органу містобудування та архітектури про отримання зазначеного висновку.

Відповідну постанову «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва» прийнято на урядовому засіданні 27 серпня 2022 року, повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Прийняте рішення дозволить пришвидшити процес переміщення евакуйованих із зони бойових дій підприємств, а також розміщення об'єктів для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», - пояснив Олексій Чернишов.

Документ передбачає:

  • створення запитів до уповноваженого органу містобудування та архітектури про отримання висновку про можливість/неможливість розміщення на земельній ділянці виробничих потужностей підприємств, переміщених (евакуйованих) із зони бойових дій або об'єктів для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб через електронні кабінети Держгеокадастру, його територіальних органів, місцевих державних, військових та військово-цивільних адміністрацій, а також виконавчих органів сільських, селищних, міських рад;

  • створення та видачу висновку про можливість/неможливість розміщення на земельній ділянці виробничих потужностей підприємств, переміщених (евакуйованих) із зони бойових дій або об'єктів для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, а також відмову в його наданні через електронний кабінет посадової особи уповноваженого органу містобудування та архітектури;

  • завантаження місцевими державними, військовими та військово-цивільними адміністраціями через електронний кабінет програми комплексного відновлення області;

  • завантаження виконавчими органами сільських, селищних, міських рад через електронний кабінет програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини).

У Мінрегіоні зауважили, що міністерство розробило проект акта на виконання законів № 2247-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану» та № 2254-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності».

Ще більше інформації про партнерів й конкурентів вашого бізнесу. Відтепер сервіс CONTR AGENT доповнився 30 реєстрами для перевірки ліцензій компаній. Замовте рішення сьогодні та захистіться від сумнівних бізнес-зв'язків.

Читайте також:

В Україні запрацює Реєстр пошкодженого та знищеного майна

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини