Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Набув чинності Закон про фріланс

10 серпня набув чинності Закон № 2421-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання трудових відносин з нефіксованим робочим часом».

Детальніше

2. Набрав чинності Закон щодо звільнення від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінзвітності у період дії воєнного стану

10 серпня набрав чинності Закон № 2436-IX "Про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни" щодо звільнення від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності у період дії воєнного стану або стану війни.

Детальніше

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Тільки у серпні отримай 5 робочих місць всього за 5000 грн/міс.

3. Діють зміни до Закону про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні

10 серпня 2022 року набрав чинності Закон № 2435-IX «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», яким зокрема, уточнено норми щодо формування електронних первинних документів та подання консолідованої фінансової звітності.

Детальніше

4. Особливості встановлення юридичних фактів в умовах воєнного стану: Закон набув чинності

7 серпня набув чинності Закон № 2345-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей встановлення юридичних фактів в умовах воєнного чи надзвичайного стану"

Детальніше

5. Суддя КЦС ВС проаналізувала основні зміни трудового законодавства крізь призму судової практики

З часу повномасштабної збройної агресії росії трудове законодавство України зазнало докорінних трансформацій: унесено зміни до КЗпП, прийнято нові закони, чільне місце серед яких належить Закону «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Детальніше

Потрібно знайти судове рішення за НПА чи контекстом? LIGA360 має 35 смарт-фільтрів для пошуку справ. Аналізуй судову практику в один клік.

6. Оновлено форму єдиної звітності з ПДФО, військового збору та єдиного внеску: ДПС

Наказ № 189 набрав чинності 9 серпня 2022 року, звертають увагу фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Детальніше

7. Поділ автомобіля, який є спільною сумісною власністю подружжя: рішення Великої Палати ВС

Велика Палата ВС висловилася щодо нюансів поділу автомобіля, який є спільною сумісною власністю подружжя. Відповідну постанову у справі № 209/3085/20 (провадження № 14-182цс2) Велика Палата ВС ухвалила 8 лютого 2022 року

Детальніше

8. ВС відступив від висновку щодо грошових вимог банку до боржника щодо нарахованої винагороди за користування кредитом

У постанові від 25 травня 2022 року у справі № 904/5314/20 Верховний Суд відступив від правового висновку щодо грошових вимог банку до боржника щодо нарахованої винагороди за користування кредитом (правового висновку, викладеного в постанові КГС ВС від 21 липня 2021 року у справі № 910/14918/20)

Детальніше

Як адвокату професійно зростати й слідкувати за змінами? Оцініть усі переваги робочого простору LIGA360: АДВОКАТ НААУ, замовивши доступ.

9. У яких межах земельна ділянка переходить до нового власника будинку, що на ній розташований: пояснення судді КЦС ВС

Суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Євген Петров відповів на актуальні запитання щодо земельних спорів з орендних правовідносин, які надійшли від колег, на семінарі для суддів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів.

Детальніше

10. Особливості надання відпустки без збереження зарплати в умовах воєнного стану

Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ (із змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 1.07.2022 № 2352-IX) (далі - Закон) встановлено новий порядок надання працівникам відпустки без збереження заробітної плати.

Детальніше

Читайте також: ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Ексклюзивна пропозиція для LIGA360:Юрист - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини