Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд опублікував огляд практики розгляду ВС справ про оскарження рішень третейських судів

Реклама

Оприлюднено огляд практики розгляду Верховним Судом справ про оскарження рішень третейських судів та видачу наказів на примусове виконання рішень третейських судів, утворених відповідно до Закону України «Про третейські суди», якщо такі рішення ухвалено у спорах, віднесених до юрисдикції господарських судів, за період із грудня 2021 року по травень 2022 року.

Матеріал напрацьовано управлінням забезпечення роботи судової палати для розгляду справ про банкрутство, повідомляє пресслужба ВС.

Огляд містить правові висновки Верховного Суду, які сприятимуть забезпеченню сталості та єдності судової практики у питаннях щодо:

- підстав оскарження та скасування рішення третейського суду (застосування положень статей 350, 351 ГПК, статті 51 Закону «Про третейські суди»);

- видачі наказів на примусове виконання рішень третейських судів (застосування положень статей 352 - 356 ГПК, статті 56 Закону «Про третейські суди»);

- застосування положень статей 6, 12 Закону «Про третейські суди».

Готуєтеся до судового засідання? Спробуйте VERDICTUM у LIGA360. Аналізуйте тексти судових рішень, формуйте аргументи - та перейдіть до подання документів у Кабінет Електронного суду. Деталі за посиланням.

Читайте також:

У яких межах земельна ділянка переходить до нового власника будинку, що на ній розташований: пояснення судді КЦС ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини