Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штраф і звільнення із займаної посади загрожуватиме тим, хто не виконає рішення адмінсуду

2 березня 2010, 17:06
342
0
Реклама

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект № 5165 "Про внесення змін до Кодекс адміністративного судочинства України" (відносно забезпечення безумовного виконання судових рішень)що надає суддям адміністративних судів право оперативного застосування до суб'єктів владних повноважень, які ігнорують виконання рішень судів, додаткових важелів впливу.

Зокрема, законопроектом передбачається надання суддям адмінсудів таких важелів впливу, як: штраф і звільнення із займаних посад посадовців, працюючих в органах державної влади і місцевого самоврядування.

На сьогодні ст. 267 КАСУ надає можливість суду зобов'язати суб'єкта владних повноважень, не на користь якого прийнято судове рішення, подати у встановлений судом термін звіт про виконання судового рішення. У згаданому ж законопроекті пропонується за результатами розгляду звіту або у разі його невступу у встановлений термін надати судді, який виніс ухвалу у справі, право перевірити причини невступу звіту або невиконання рішення суду упродовж трьох днів з наступним можливим застосуванням вказаних вище санкцій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини