Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тероборона може виконувати завдання в районах ведення бойових дій: Закон набув чинності

Реклама

12 червня набув чинності Закон № 2237-IX "Про внесення змін до Закону України "Про основи національного спротиву" щодо надання можливості територіальній обороні виконувати завдання в районах ведення воєнних (бойових) дій".

Документом внесено зміни до деяких положень Закону «Про основи національного спротиву».

Зокрема, внесено зміни:

  • до пункту першого частини третьої статті 3 Закону, в якій виключено обмеження виконання завдань територіальною обороною саме до моменту розгортання в межах такої території угруповання військ (сил) або/чи угруповання об'єднаних сил, призначених для ведення воєнних (бойових) дій з відсічі збройної агресії проти України;

  • текст ч. 1 статті 20 Закону викладено в такій редакції: "Виконання завдань територіальної оборони здійснюється на всій території України включно з районами ведення воєнних (бойових) дій. Рішення про виконання завдань територіальної оборони в районах ведення воєнних (бойових) дій приймається Головнокомандувачем Збройних Сил України".

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Читайте також: Мобілізація в Україні 2022: що таке черги мобілізації та хто не підлягає призову?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини