Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові вимоги до оформлення скарги у сфері державної реєстрації прав, що подається до Мін'юсту: Офіс протидії рейдерству

Реклама

Законом № 2255-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству» (далі - Закон), прийнятим Верховною Радою 12.05.2022 та офіційно оприлюдненим 26.05.2022, серед іншого, запроваджено нові вимоги до оформлення скарги на рішення, дії або бездіяльність у сфері державної реєстрації прав на нерухомість і бізнесу, яка подається до Міністерства юстиції.

Крім того, Законом визначено наслідки подання скарги без дотримання встановленої форми та умови й порядок усунення допущених помилок, чи порушень без завдання шкоди інтересам скаржника.

З урахуванням інших положень, урегульованих Законом, зазначені зміни та дотримання нових правил, що набирають чинності 26.07.2022, є вкрай важливими задля належного розгляду скарги та захисту прав скаржників.

Для полегшення підготовки скарг у сфері державної реєстрації за новими правилами фахівці Офісу протидії рейдерству узагальнили нормативні вимоги щодо них у пам'ятці: «Нові вимоги до оформлення скарги у сфері державної реєстрації прав, що подається до Мін'юсту».

LIGA360 - найзручніша система для пошуку інформації в умовах воєнного стану. Система доповнена спеціальними підбірками матеріалів, що оновлюються щодня. Серед доступних тематик: господарська діяльність, податки та облік, ЗЕД і мито, виплати, пільги, юстиція, власність в умовах воєнного стану тощо. Замовляй на спеціальних умовах.

Читайте також:

Закон щодо удосконалення механізму протидії рейдерству опубліковано

Як продати нерухомість, якщо втрачено документи на квартиру?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини