Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли відступ від принципу стабільності в оподаткуванні при прийнятті змін до законодавства є правомірним: рішення ВС

Реклама

У роботі круглого столу, присвяченого розгляду практики податкових спорів і знакових кейсів та тенденцій у воєнний період, взяла участь суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Наталія Блажівська. Захід, організований Комiтетом пiдприємцiв з податкових питань при Торгово-промисловій палаті України, відбувся в онлайн-режимі 13 травня 2022 року, повідомила прес-служба ВС.

Суддя поінформувала слухачів про кілька важливих правових позицій у сфері оподаткування.

Зокрема, вона розповіла про позицію ВС стосовно строку звернення до суду щодо скасування податкового повідомлення-рішення, якщо не використано процедуру адміноскарження.

Також суддя КАС ВС ознайомила слухачів із постановою у справі №816/687/16, ухваленою судовою палатою під час воєнного стану (13 квітня 2022 року). У постанові висловлена правова позиція про те, що відступ від принципу стабільності в оподаткуванні при прийнятті змін до законодавства є правомірним, якщо дотримано балансу з принципами загальності оподаткування, фіскальної достатності та соціальної справедливості з огляду на збалансування бюджету і забезпечення видатків на оборону, соціальний захист населення в складних економічних умовах фактичної військової агресії.

Тримай під рукою актуальний розклад судових засідань та встановлюй важливі дати на моніторинг. Рішення LIGA360 надає понад 50 тис. засідань щотижня. Обирай вигідний тариф для юриста чи адвоката - не пропусти важливого!

Читайте також: КЦС ВС роз'яснив, що cуди зобов'язані перевіряти процесуальні документи, подані на електронну адресу суду з підписанням ЕЦП

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини