Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд усунув двох членів Нацради із телебачення і радіомовлення від участі в його засіданнях

25 лютого 2010, 17:30
209
0
Реклама

Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віктор Понедилко заявляє про тиск на нього. Заява пов'язана з постановами відділу державної старанної служби (ГИС) Шевченківського районного управління юстиції в м. Києві про відкриття старанного виробництва відносно Віктора Понедилко і Тетяни Лебедевой.

ГИС намагається виконати визначення Київського окружного адміністративного суду, який у зв'язку з позовом ТОВ "Телерадіокомпанія "Музика ТБ" заборонив названим членам Нацради із телебачення і радіомовлення брати участь у засіданнях Національної ради і здійснювати які-небудь дії від імені Нацради, тобто фактично заборонив їм виконувати свої обов'язки. Раніше телеканал НТН, що входить в медіагрупу "Інтер" поширював заяви про незаконні дії Нацради при проведенні конкурсу на телерадіочастоти.

Обов'язок членів Національної ради брати участь в засіданнях прямо передбачена частиною 5 ст. 7 Закону від 23.09.1997 № 538/97-ВР. Згідно з цим Закону (ст. 4) і Конституції України (статті 85, 106) з восьми членів Нацради четверо призначаються (і звільняються) Верховною Радою, четверо - Президентом України. Стаття 117 КАС передбачає в якості забезпечення адміністративного позову можливість припинити дію визначених рішень суб'єкта владних повноважень і здійснення визначених дій, але не передбачає можливості заборони виконання кимось усіх без виключення своїх обов'язків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини