Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перший вирок російському військовому: довічне позбавлення волі за вбивство мирного мешканця на Сумщині

Реклама

Солом'янський районний суд міста Києва визнав винним першого російського військовослужбовця в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Публічне обвинувачення здійснювали прокурори Офісу Генерального прокурора.

Суд призначив покарання у виді довічного позбавлення волі, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

У суді прокурори довели, що командир відділення в/ч 32010 «4 танкової Кантемирівської дивізії Московської області» декількома пострілами, один з яких - у голову, через відкрите вікно вкраденого автомобіля, в якому він їхав разом з іншими військовими рф, у смт Чупахівка Сумської області вбив 62-річного потерпілого. Беззбройний чоловік, який йшов узбіччям з велосипедом та розмовляв по телефону, помер на місці всього в декількох десятках метрів від власного будинку.

Прокурори представили зібрані під час досудового розслідування докази, зокрема автомат засудженого АК-47М, з якого він здійснював постріли, висновки судових експертиз і результати проведеного слідчого експерименту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СБУ.

Близько 100 млн судових рішень для роботи юристів та адвокатів - є у LIGA360. Користуйся 35 фільтрами для пошуку й аналізу, швидко переглянь резулятивну частину, отримуй ланцюжки історії справи й подібні рішення. Обери вигідний тариф LIGA360 прямо зараз.

Читайте також:

Здійснення судочинства в умовах воєнного стану: Комітет з питань правової політики рекомендує ВР прийняти за основу законопроект

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини