Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про заборону діяльності проросійських партій в Україні

Реклама

17 травня в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 2243-IX про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони (розпуску, примусової ліквідації) політичних партій, який набув чинності 18 травня. Відповідний документ Верховна Рада ухвалила на засіданні 3 травня.

Зокрема, Кодекс адміністративного судочинства України доповнено статтею 289-3 "Особливості провадження у справах за адміністративними позовами про заборону політичної партії".

Раніше інформаційне управління Апарату ВР повідомило, що Законом розширено перелік підстав для заборони (примусового розпуску, ліквідації) політичних партій, а саме - діяльність яких має характер колабораціонізму і спрямована на повалення в Україні державного ладу, знищення і підміни національної ідентичності її громадян. При цьому депутатські фракції заборонених судом політичних партій підлягатимуть розпуску, а депутати - ставатимуть позафракційними.

Коментуючи прийняття Закону, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив: «Прийнятий Закон забезпечує можливість оперативного реагування на діяльність антиукраїнських, колабораціоністських партій в Україні з метою їх заборони.

Процедура така: Мін'юст збиратиме докази такої діяльності і звертатиметься з ними до суду, який і повинен заборонити партію, що працює на ворога. У разі заборони партії майно та інші активи переходять у власність держави».

Миттєво аналізуй законодавство та виявляй найважливіше! Відтепер у LIGA360:Юрист результати пошуку доступні у візуальному форматі. Діаграми можна змінювати за багатьма критеріями: статусом документів, видавниками, категоріями та ін. Замов доступ за посиланням.

Читайте також: Воєнний стан в Україні: 40 аналітичних матеріалів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини