Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Люди з деокупованих територій і населених пунктів у зоні активних бойових дій зможуть отримати додаткові виплати: рішення Уряду

Реклама

17 травня Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, яке забезпечує можливість поширити додаткові виплати від міжнародних організацій на мешканців територій, які окуповані, деокуповані або знаходяться в зоні активних бойових дій.

Деталі повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Ухвалене рішення передбачає, що додаткові грошові виплати міжнародними організаціями можуть також надаватись особам, які не мають і не мали статусу внутрішньо переміщених осіб, але проживають:

  • у деокупованих населених пунктах,

  • у населених пунктах, які знаходяться у зоні активних бойових дій або постійних обстрілів,

  • у населених пунктах, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Вже наприкінці травня заявку на отримання таких грошових виплат можна буде подати через інформаційну платформу єДопомога.

Дані, які людина вказує у заявці, верифікуватимуться на основі даних з державних реєстрів. Верифіковані заявки передаватимуться міжнародним організаціям, які прийматимуть рішення щодо виплат на основі пріоритетності вразливих категорій отримувачів і наявності коштів для здійснення таких виплат.

Зазначеним рішенням Уряду забезпечується можливість отримати паперовий варіант довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи для тих людей, які подавали заяви через застосунок «Дія». Оскільки були випадки, коли через невірно вказані дані внутрішньо переміщені особи не могли отримати виплату допомоги на проживання, то передбачена можливість коригування помилок у даних, які надаються такою особою. Завдяки уточненню даних можна буде перерахувати розмір допомоги на проживання, наприклад, якщо людина спершу не вказала, що вона є особою з інвалідністю, і отримала 2000 гривень на місяць замість 3000 гривень.

Також передбачено, що виплачувати допомогу на проживання продовжать переміщеним особам, які подали заявку про знищене або пошкоджене житло до 20 травня поточного року, або які в будь-який час підтвердять відповідний факт документами, виданими органами місцевого самоврядування.

Бажаєш оперативно отримувати документи щодо воєнного стану? З цим допоможе LIGA360. Законодавчі зміни, правова картина дня, аналітика, консультації - усе у зручних модулях. Замовляй прямо зараз на вигідних умовах.

Читайте також:

Воєнний стан в Україні: 40 аналітичних матеріалів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини