Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ забезпечило арешт активів російського олігарха на суму понад 12,4 млрд грн

Реклама

Співробітники Бюро економічної безпеки України, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, здійснюють досудове розслідування кримінального провадження, за фактом легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. Про це повідомила прес-служба БЕБ.

За даними слідства, російський олігарх та бізнесмени через підконтрольні кіпрські компанії та належну їм банківську установу, до війни і упродовж збройної агресії рф проти України, легалізували активи цих компаній на загальну суму 1,1 млрд грн.

"Використовуючи схему із фіктивними правочинами, російський олігарх з бізнесменами намагалися уникнути можливих негативних наслідків у вигляді накладення санкцій та примусового вилучення прав власності, передбачених законодавством України. У подальшому вони вивели частину активів з банківської системи України", - йдеться в повідомленні.

Раніше, за рішенням суду, на іншу частину цих активів, загальною сумою майже пів мільярда гривень, було накладено арешт.

Детективи БЕБ також встановили, що підприємство-нерезидент використовує рахунок в цінних паперах відкритий у фінансовій установі.

Зазначається, що наразі є підстави вважати, що цінні папери, які знаходяться на рахунку, набуті шляхом використання фіктивних правочинів, відповідно вони є речовими доказами.

Рішенням суду накладено арешт на активи кіпрських компаній на загальну суму понад 12,4 млрд грн.

Сервіс перевірки компаній та фізосіб ContrAgent надається на вигідних умовах. Оплатіть зараз на період від 6 місяців - отримайте знижку 10%. Співпрацюйте тільки з надійними контрагентами, у яких немає зв?язків у рф та РБ.

Читайте також: Договори оренди в умовах воєнного часу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини