Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуло чинності положення про Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України "United24"

Реклама

Постановою Кабміну № 516 затверджено Положення про Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України "United24". Постанова набула чинності сьогодні, 10 травня.

Це Положення визначає мету, основні завдання, функціональні можливості та суб'єктів Єдиного державного вебпорталу для збору пожертв на підтримку України "United24" (далі - Портал United24), зміст розміщеної на ньому інформації, а також інші питання функціонування Порталу United24.

Володільцем (держателем) Порталу United24 та виключних майнових прав інтелектуальної власності на його програмне забезпечення є держава в особі Мінцифри.

Технічним адміністратором Порталу United24 є державне підприємство "ДІЯ", що належить до сфери управління Мінцифри.

Основними завданнями Порталу United24 є:

- збір пожертв на офіційні рахунки для пожертв на підтримку України "United24" та отримання інформації про використання коштів з таких рахунків;

- отримання пожертв від міжнародних благодійних (у тому числі волонтерських) організацій;

- забезпечення користувачів Порталу United24 інформацією про використання коштів органами державної влади, для задоволення потреб яких відкрито офіційні рахунки для пожертв на підтримку України "United24".

Раніше ми писали, що запрацювала глобальна платформа для збору пожертв на підтримку України United24.

Кошти спрямовуються за трьома напрямами:

1. Оборона та розмінування - закупівля зброї, шоломів, бронежилетів, амуніції, рятувальної техніки, а також розмінування об'єктів;

2. Гуманітарна та медична допомога - забезпечення України необхідними ліками, медичним обладнанням та транспортом, а також відновлення роботи пошкоджених внаслідок бойових дій закладів охорони здоров'я;

3. Відбудова України - відновлення об'єктів критичної інфраструктури, а саме: доріг, мостів, шкіл та лікарень; відновлення електропостачання, зв'язку, водопостачання.

Як зробити пожертву?

1. Перейти на сайт платформи: https://u24.gov.ua.

2. Обрати спосіб переказу коштів.

3. Обрати, на що має піти пожертва серед трьох варіантів (“Оборона та розмінування”, “Гуманітарна та - медична допомога” чи “Відбудова України”).

Читайте також:

Воєнний стан в Україні: 35 аналітичних матеріалів

Доступ до найповнішої інформаційної бази для юристів на вигідних умовах. Придбайте "ІПС-Юрист" на 6 місяців прямо зараз - отримайте знижку 10%. Ефективно слідкуйте за змінами законодавства й судової практики в умовах воєнного стану.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини