Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують встановити адмінвідповідальність за порушення порядку підготовки та допуску водіїв до керування ТЗ

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроект № 7354 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами".

Пропонується доповнити КУпАП двома новими статтями, що передбачатимуть адміністративну відповідальність за:

  • порушення порядку підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів (ст. 127-3);

  • порушення порядку державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, атестації їх спеціалістів та порядку оформлення або видачі посвідчення водія (ст. 127-4).

Суб'єктами відповідальності будуть виступати виключно посадові особи закладів, що проводять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та посадові особи територіальних сервісних центрів МВС.

Адміністративна відповідальність буде наступати лише за умови, що допущені порушення, не містять в собі складу кримінальних правопорушень.

Правом складання протоколів наділяються працівники Національної поліції (ст. 255 КУпАП), правом розгляду справ та винесення постанов - Національна поліція (ст. 222 КУпАП) та суди у випадку повторності вчинення таких правопорушень протягом року (ст. 221 КУпАП).

Читайте також: Обмін посвідчення водія під час воєнного стану здійснюється без подання меддовідки

Практичний іспит на категорію «В» відновлено: МВС

Скористайся спеціальними добірками LIGA360 про воєнний стан. Щодня ми доповнюємо матеріали для бізнесу: господарська діяльність, звітність і податки, ЗЕД і мито, виплати, акциз і ліцензії, власність в умовах воєнного стану тощо. Спробуй LIGA360 на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини