Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ пропонує долучити адвокатів до організації обміну військовополонених

Реклама

Національна асоціація адвокатів України звернулася до Віце-прем'єр-міністра - Міністра з питань реінтеграції Ірини Верещук та до Уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денисової з приводу долучення адвокатів до організації обміну військовополоненими. Про це повідомила прес-служба НААУ.

«Враховуючи Женевські конвенції, які  зобов'язують держави захищати людей під час війни, та  Європейську конвенцію з прав людини  щодо основних правових гарантій поведінки з людьми як у мирний, так і у воєнний час, звертаюся до Вас із ініціативою про залучення адвокатів України до процедур обміну військовополоненими для надання їм необхідної правничої допомоги, в тому числі і з представництва їхніх інтересів у судах», - ідеться у листі Голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової.

У зверненнях до очільника профільного міністерства та омбудсмена наголошено на тому, що в умовах запровадження воєнного стану конституційне право кожного на професійну правничу допомогу реалізується без жодних обмежень, передбачених особливостями закону «Про правовий режим воєнного стану».

Як не загубитись у масиві законодавчої інформації? З новим інструментом в LIGA360:Юрист. Тепер користувачі можуть побачити результати пошуку у зручній візуальній формі - у вигляді схем та діаграм. Дізнайся більше за посиланням.

Читайте також: Правнича допомога військовим ЗСУ: Комітет з військового права НААУ підготував дві пам'ятки

Адвокати зможуть позначати в ЄРАУ надання послуг Pro Bono для військових: рішення РАУ

Рада адвокатів спростила оформлення ордерів під час воєнного стану

Переваги LIGA360 для продуктивної роботи під час воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини