Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують розширити перелік суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроект № 7312 "Про внесення змін до статті 14 Закону України "Про безоплатну правову допомогу".

Пропонується внести зміни до статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» включивши до переліку суб'єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу:

  • потерпілих від кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості, катування або жорстокого поводження під час воєнних дій чи збройного конфлікту, - на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактом вчинення таких кримінальних правопорушень;

  • осіб, які не мають документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, - на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, з питань встановлення в судовому 3 порядку фактів, що мають юридичне значення, пов'язаних з оформленням та видачею таких документів.

Отримай якісну аналітику в умовах воєнного стану. Видання LIGA ZAKON надаються зі знижкою 10% при оплаті від 6 місяців. Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, ЮРИСТ&ЗАКОН, ВІСНИК МСФЗ - передплачуй видання прямо зараз.

Читайте також: Пленарне засідання ВР 21 квітня: які рішення ухвалили депутати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини