Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

COVID-сертифікат у "Дії" відображатиметься 1,5 року від дати щеплення

Реклама

З 5 квітня 2022 року COVID-сертифікати в "Дії" мають новий термін відображення. Міністерство охорони здоров'я разом з Міністерством цифрової трансформації та НСЗУ ухвалили рішення не видаляти з "Дії" цифровий сертифікат про вакцинацію проти СOVID-19 протягом 545 днів від дати щеплення. Відповідне повідомлення з'явилось на Урядовому порталі.

“Російське вторгнення змусило понад 3 млн жінок та дітей залишити рідну землю і виїхати за кордон. У багатьох країнах, де зараз знаходяться наші громадяни, діють карантинні обмеження, щоб полегшити процедуру підтвердження вакцинації українців від COVID-19, ми вирішили продовжити відображення сертифікатів в Дії. Це дозволить українцям пред'явити цифровий документ про отриману в Україні вакцинацію від коронавірусної хвороби та отримати наступну потрібну дозу чи мати менші карантинні обмеження, ніж невакциновані особи в країні перебування”, - прокоментувала рішення заступник Міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Термін відображення змінено у всіх видах сертифікатів, який підтверджує вакцинальний статус особи:

  • “жовтий” COVID-сертифікат, який підтверджує 1 дозу щеплення проти коронавірусної хвороби;

  • “зелений” COVID-сертифікат, який підтверджує 2 дози щеплення проти коронавірусної хвороби;

  • “бустерний” COVID-сертифікат, який підтверджує 3 дози щеплення проти коронавірусної хвороби.

Важливо: сертифікат не оновить нову кінцеву дату автоматично, для цього потрібно повторно надіслати запит у застосунку або на поралі "Дії".

Читайте також: Який порядок призупинення дії трудового договору в умовах воєнного часу?

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини