Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суб’єкти оціночної діяльності зможуть продовжити дію сертифіката суб’єкта оціночної діяльності під час воєнного стану

Реклама

Суб'єкти оціночної діяльності, у яких закінчується термін дії сертифіката та не відбулось змін у штатному складі оцінювачів, заявлених під час видачі такого сертифіката, та у разі якщо кваліфікаційні свідоцтва (документи) таких оцінювачів є чинними, мають можливість автоматичного продовження дії такого сертифіката під час правового режиму воєнного стану.

Зокрема, підпунктом 5 пункту 1 урядової постанови від 18.03.2022 № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» передбачене автоматичне продовження строків дії діючих строкових ліцензій та документів дозвільного характеру на період воєнного стану.

З метою надання Фондом держмайна актуальної та достовірної інформації з Державного реєстру оцінювачів і суб'єктів оціночної діяльності на звернення, запити, зокрема на звернення від банківських установ Фонд просить суб'єктів оціночної діяльності повідомляти (за можливості) про зміни у штатному складі, припинення діяльності з оцінки майна тощо.

Разом із цим для внесення до реєстру даних щодо нових суб'єктів оціночної діяльності процедура отримання сертифікатів продовжує діяти відповідно до Закону про оцінку та Положення про видачу сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності.

Для отримання сертифіката суб'єкта оціночної діяльності суб'єкт господарювання подає до Фонду в електронній формі, з накладеним кваліфікованим електронним підписом керівника, пакет документів, визначений пунктом 1 розділу ІІ Положення про видачу сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності.

Уся необхідна інформація та форми документів доступні за посиланням.

Документи необхідно надсилати на електронну адресу info@spfu.gov.ua (сукупний розмір файлів, що вкладені до листа, не має перевищувати 11 Мб).

У разі неможливості подання документів в електронному вигляді, суб'єкти господарювання можуть подати їх у паперовій формі. Тимчасова адреса для офіційного листування: 76019, Івано-Франківська область, місто Івано-Франківськ, вулиця Василіянок, будинок 48.

За матеріалами Урядового порталу

Скористайся спеціальними добірками LIGA360 про воєнний стан. Щодня ми доповнюємо матеріали для бізнесу: господарська діяльність, звітність і податки, ЗЕД і мито, виплати, акциз і ліцензії, власність в умовах воєнного стану тощо. Спробуй LIGA360 на спеціальних умовах.

Читайте також:

Зареєструвати ТОВ знову можна в "Дії"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини