Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС повідомила, що приймає е-документи з використанням КЕП на захищених та «хмарних» носіях

Реклама

Державна податкова служба України повідомила, що інформаційно-комунікаційні системи ДПС здійснюють авторизацію, підписання та прийняття електронних документів з використанням кваліфікованих електронних підписів на захищених носіях та «хмарних» КЕП:

  • Єдине вікно подання електронної звітності - приймає електроні документи, які підписані КЕП на захищених носіях та «хмарних» КЕП усіх авторизованих надавачів електронних довірчих послуг;

  • Електронний кабінет авторизує користувачів з використанням КЕП на захищених носіях та «хмарних» КЕП КНЕДП: ДІЯ, Приватбанк, Депозит Сайн, ЦСК Україна. Надає можливість підписання документів КЕП на захищених носіях та «хмарних» КЕП КНЕДП Приватбанк, Депозит Сайн, ЦСК Україна.

"Також ДПС планує надавати безкоштовні послуги бізнесу з дистанційної перегенерації особистих ключів КНЕДП ІДД ДПС, які наразі зберігаються на незахищених носіях ключової інформації з подальшим їх зберіганням у «хмарі», у захищеному носієві ключової інформації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні користувачі довірчих послуг КНЕДП ІДД ДПС мають змогу дистанційно перегенерувати особисті ключі, що зберігаються на незахищених носіях ключової інформації на власний захищений носій на сайті.

Нагадаємо, що 5 березня має набути чинності постанова Кабміну № 193 "Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення можливості використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів".

Читайте також: Експериментальний період для УЕП завершується 05.03.2022: що далі?

"Сейф" для ЕЦП, або Як підприємству обліковувати придбаний токен

Зручний облік доходів і витрат для ФОП - у сервісі Liga:REPORT. Оберіть книгу для спрощеної або загальної системи оподаткування та ведіть облік згідно з актуальними вимогами. Експортуйте в один клік у форматі Excel чи PDF. Спробуйте легкозвітність Liga:REPORT прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини