Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Принято Закон "Про віртуальні активи" з пропозиціями Президента

Реклама

Сьогодні, 17 лютого 2022 року, Верховна Рада прийняла Закон "Про віртуальні активи" (проект № 3637) з пропозиціями Президента. За таке рішення проголосувало 272 депутати.

Народні депутати за результатами голосування підтримали всі пропозиції Президента України.

Закон запустить легальний ринок віртуальних активів в Україні. Згідно зі змінами регулювати ринок віртуальних активів буде Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Як пояснив Віцепрем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, «новий закон - це додаткові можливості для розвитку бізнесу в нашій країні. Іноземні та українські криптокомпанії зможуть працювати легально, а українці отримають зручний і захищений доступ до світового ринку віртуальних активів. Учасники ринку отримають правовий захист та можливість ухвалювати рішення на основі відкритих консультацій із державними органами. З'явиться прозорий механізм інвестування в новий клас активів».

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку буде:

  • формувати та реалізовувати політику у сфері віртуальних активів;

  • визначати порядок обороту віртуальних активів;

  • видавати дозволи постачальникам послуг віртуальних активів;

  • здійснювати нагляд та фінансовий моніторинг у цій сфері.

Мінцифри повідомляє, що також працює над відповідними змінами до Податкового та Цивільного кодексів для повноцінного запуску ринку віртуальних активів.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Додатково на цю саму тему:

Легалізація віртуальних валют: що передбачено новим законом?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини