Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віталій Кличко провів брифінг щодо ситуації в Києві у зв'язку із можливою подальшою агресією Росії та про дії міської влади

Реклама

Система життєзабезпечення м. Києва працює без збоїв, а зусилля міської влади спрямовані на упередження провокацій і на те, щоб вистояти в умовах військового нападу. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу щодо ситуації в столиці у зв'язку із можливою подальшою агресією Росії та про дії міської влади.

«Міські служби отримали інструкції і працюють в умовах запобігання надзвичайній ситуації військового характеру. Сьогодні головне завдання - стабільна робота розгалуженої інфраструктури життєзабезпечення столиці та підготовка до захисту міста у випадку військового нападу. Підкреслю: в цій ситуації ми діємо за чітким планом. Скоординовано працюють сили цивільного захисту Києва. Це - комунальні, аварійно-рятувальні служби та інші. Загалом йдеться про 13,5 тисяч людей особового складу та понад 780 одиниць техніки», - повідомив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що важливим для стабільності ситуації і життєзабезпечення міста є безперебійне енерго- тепло- та водопостачання.

«Отже, що в цьому напрямку зробив Київ. У координації з НЕК «Укренерго» ми знайшли можливості і забезпечили додаткове виробництво електроенергії на наших ТЕЦ. Із грудня в постійній роботі знаходяться 3-4 блоки. Це дозволяє в складній ситуації з енергоносіями забезпечити безперебійне енергопостачання Києва. Насамперед медичних закладів, підприємств критичної інфраструктури, соціальних установ. Створені запаси палива, встановлені електрогенератори для безперебійної роботи в надзвичайній ситуації систем управління містом, медустанов, аварійних служб та ТЕЦ столиці на період до 10 діб», - сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що об'єкти критичної інфраструктури, працюють у режимі підготовки до роботи в умовах надзвичайної ситуації. Підприємства забезпечені гарантованим безперебійним зв'язком на випадок відсутності мобільного зв'язку та інтернету.

«Удосконалюємо ми і систему оповіщення, яка охоплює як персонал міських служб, так і населення. Розробили також нову систему оповіщення, аналогів якої в Україні немає. На її будівництво виділимо з бюджету міста майже 11 млн грн. У Києві створені комісії з питань евакуації населення - на рівні КМДА та в кожному районі. План евакуації визначає місця розташування збірних пунктів, кількість необхідного транспорту та безпечні райони для розміщення населення. Хочу зазначити: в межах міста», - сказав Віталій Кличко.

Щодо укриттів і сховищ столиці Віталій Кличко нагадав, що загалом до фонду захисних споруд цивільного захисту входять понад 500 сховищ. Вони розташовані на об'єктах критичної інфраструктури і призначені для захисту працівників. Та майже 4500 споруд подвійного використання, де в разі надзвичайної ситуації можуть укритися мешканці міста. Це - підземні паркінги і переходи, заглиблені станції метро, підвали та напівпідвали.

Із їхнім розташуванням можна ознайомитися на карті.

Також мер зазначив, що в мирний час споруди подвійного використання можуть застосовуватись для господарської діяльності (там зараз можуть бути магазини, аптеки, кафе чи перукарні), але в разі надзвичайної ситуації балансоутримувачі та керівники закладів повинні відчинити двері і надати захист населенню.

Віталій Кличко повідомив, що в столичних школах вже два тижні тривають тематичні навчання з педагогічними колективами. Активізують цю роботу і з батьками учнів. Також розроблені інструкції, як діяти і різним закладам та установам, враховуючи специфіку їх роботи: медзакладам, школам та садкам, закладам соціального захисту.

"У столиці створена система управління територіальною обороною Києва. Місто працює у взаємодії зі Збройними Силами України та іншими складовими сил оборони та безпеки", - сказав Віталій Кличко.

Так, за його словами для фінансового забезпечення територіальної оборони у січні цього року Київрада ухвалила міську цільову програму «Захисник Києва» на загальну суму понад 110 млн. грн.

«За цією програмою розгортається об'єднаний навчальний центр для підготовки всіх підрозділів безпеки. У першу чергу, підрозділів тероборони. Також йдеться про фінансування ремонту приміщень для батальйонів - на загальну суму 38 млн грн. На закупівлю безпілотників, радіостанцій, аптечок, форми для резервістів передбачили 22,1 млн грн. Питання тероборони та забезпечення цивільного захисту окремо розглянула Київрада. З відповідними дорученнями», - зазначив мер.

Він також розповів, що від початку минулого року Київ надає практичну допомогу в організації підготовки резервістів тероборони столиці.

«Ми запропонували Міноборони і відпрацьовуємо механізм, щоби максимально спростити процедуру підписання контракту резервіста. Бо сьогодні вона - складна і розтягнута в часі. Доброволець повинен кілька днів тільки довідки збирати та ходити до військкомату. Ми ж  створюємо «єдине вікно». Відкрили також у столиці перший рекрутинговий центр територіальної оборони на вул. Хрещатик. Найближчим часом відкриємо такий центр і на лівому березі міста», - повідомив Віталій Кличко.

Читайте також: Військовий облік на підприємстві: топ-7 порад для кадровиків

Введення воєнного стану: які наслідки та обмеження

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини