Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штраф та рекомендація прочитати роман: суд призначив покарання у справі про легкі телесні шкодження

Реклама

Малиновський суд м. Одеси визнав винним 35-річного чоловіка у скоєні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 125 КК та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 грн та рекомендував прочитати роман Елеонор Портер «Полліана», 1913 року. Про це повідомила прес-служба ДСА.

З повним текстом вироку у справі № 521/16849/20 від 24 грудня 2021 року ви можете ознайомитись в системі VERDICTUM.

Суть справи: 35-річний чоловік свою вину в інкримінованому йому злочині визнав та пояснив, що 23 червня 2020 року його дружина направилась до однієї зі шкіл м. Одеси для влаштування одного з його дітей до школи. Через деякий час вона зателефонувала йому та повідомила, що її автомобіль подряпала якась людина та з якою у неї на даний момент виник конфлікт. Чоловік швидко приїхав на місце події, де побачив раніше незнайомих йому двох чоловіків, які конфліктували з його дружиною біля її автомобіля. Одразу ж вийшовши з автомобіля, не розмовляючи ні з ким, він підійшов до одного з чоловіків і наніс йому один удар долонею руки в обличчя, від удару якого незнайомий чоловік впав на землю та подряпав ліктьові суглоби.

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Зазначаэться, що судом надано оцінку не окремому вчинку обвинуваченого, а і його особистості, наскільки вона проявилася у злочинних діях, наскільки він має нахили до скоєння правопорушень.

"Очевидно, що вказане правопорушення стало можливим виключно в зв'язку з відсутністю звичайної людської культури та виховання з боку обвинуваченого. Не останню роль зіграли досвід, знання і навички обвинуваченого у силових видах спорту (боксі та боротьбі)", - йдеться в рішенні.

Враховуючи, що Закон не дозволяє встановлювати додаткові покарання або обов'язки, як частину покарання під час призначення основного покарання у вигляді штрафу, суд вважає за необхідне рекомендувати обвинуваченому звернути увагу на власне відношення до життя та критично оцінивши всі наслідки скоєного, приділити увагу власному інтелектуальному розвитку у напрямку доброзичливих відносин до іншої людини, а тому вважає за необхідне рекомендувати обвинуваченому прочитати роман американської письменниці Елеонор Портер «Полліана».

Читайте також: Поділ майна подружжя: що враховує суд

Поділ майна подружжя: законодавчий аналіз та фактичні витрати

Порядок прийняття спадщини дитиною

Солідарна відповідальність подружжя за зобов'язаннями: ВС сформулював позицію

Заповіт подружжя: для чого він потрібен і що передбачає

Стикнулися з незвичною правовою ситуацією? Відповідь знайдете на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові алгоритми дій, судова практика, свіжа аналітика лідерів галузі. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини