Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вакциновані бустерною дозою отримають нові COVID-сертифікати: МОЗ

Реклама

COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться наприкінці січня. До того часу усі, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися "зеленим" сертифікатом про повну вакцинацію. Про це розповіла заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич, повідомила прес-служба МОЗ.

"Щоб отримати новий цифровий документ, достатньо надіслати запит на порталі чи у застосунку «Дія» не раніше останніх чисел січня, звісно, вже після самого щеплення. Порядок генерації сертифікату нічим не відрізнятиметься від того, як створюються COVID-сертифікати на підставі одужання чи вакцинації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що єдиною відмінністю є термін дії нового документа - він буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19. 

Крім COVID-сертифіката, українці, які отримали бустер, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. 

В міністерстві нагадали, що бустерною дозою від COVID-19 вважається доза, яку вводять як ревакцинацію вже після повного курсу щеплень, щоб посилити ефективність вакцинації, яка з часом знижується.

Нещодавно МОЗ дозволило бустерну дозу вакцини проти коронавірусної хвороби не лише для медичних працівників, але й для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися

Стикнулися з незвичною правовою ситуацією? Відповідь знайдете на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові алгоритми дій, судова практика, свіжа аналітика лідерів галузі. Подробиці за посиланням.

Як юристу першим отримати інформацію у Новому Році? Усю правову інформацію та важливі новини надасть LIGA360. Тільки до 14 січня отримайте преміум-пакети за вигідною ціною.

Читайте також:

Кабмін продовжив карантин до 31 березня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини