Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент затвердив Стратегію інформаційної безпеки: що передбачено

Реклама

Володимир Зеленський Указом № 685/2021 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 жовтня 2021 року, а також затвердив Стратегію інформаційної безпеки.

Згідно з документом Стратегія інформаційної безпеки (далі - Стратегія) визначає актуальні виклики та загрози національній безпеці України в інформаційній сфері, стратегічні цілі та завдання, спрямовані на протидію таким загрозам, захист прав осіб на інформацію та захист персональних даних.

Метою Стратегії визначено посилення спроможностей щодо забезпечення інформаційної безпеки держави, її інформаційного простору, підтримки інформаційними засобами та заходами соціальної та політичної стабільності, оборони держави, захисту державного суверенітету, територіальної цілісності України, демократичного конституційного ладу, забезпечення прав та свобод кожного громадянина.

Досягнення мети здійснюватиметься шляхом ужиття заходів щодо стримування та протидії загрозам інформаційній безпеці України та нейтралізації інформаційної агресії, у тому числі спеціальних інформаційних операцій держави-агресора, спрямованих на підрив державного суверенітету, територіальної цілісності України, забезпечення інформаційної стійкості суспільства та держави, створення ефективної системи взаємодії між органами державної влади, органами місцевого самоврядування та суспільством, а також розвиток міжнародної співпраці у сфері інформаційної безпеки на засадах партнерства та взаємної підтримки.

Реалізація Стратегії розрахована на період до 2025 року.

Очікуваними результатами реалізації Стратегії є:

  • захищений інформаційний простір України;

    • ефективне функціонування системи стратегічних комунікацій;

      • здійснення ефективної протидії поширенню незаконного контенту;

      • забезпечення сталого процесу інформаційної реінтеграції громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, та поширення українського телерадіомовлення на територіях України, прилеглих до тимчасово окупованих територій;

        • суттєве підвищення рівня медіакультури та медіаграмотності населення;

          • дотримання конституційних прав особи на вільне вираження своїх поглядів і переконань, захист приватного життя;

          • забезпечення захисту прав журналістів;

            • формування української громадянської ідентичності.

            Указ № 685/2021 набирає чинності з дня опублікування.

            Як юристу першим отримати інформацію у Новому Році? Усю правову інформацію та важливі новини надасть LIGA360. Тільки до 14 січня отримайте преміум-пакети за вигідною ціною.

            Читайте також:

            Підготовка до допиту: ключові рекомендації

            Залиште коментар
            Увійдіть щоб залишити коментар
            Увійти
            Підпишіться на розсилку
            Головні новини і аналітика для вас по буднях

            Схожі новини