Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які протиепідемічні обмеження діють у столиці: роз'яснення КМДА

Реклама

Кияни та гості столиці мають дотримуватися протиепідемічних правил та обмежень, встановлених для «жовтої» зони епіднебезпеки.

Про це на своїй сторінці у Facebook нагадав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє Офіційний портал Києва.

«Сьогодні у місті вже зафіксовані випадки захворювання на новий штам коронавірусу Омікрон. Фахівці стверджують, що цей вірус має більшу контагіозність, ніж штам Дельта", зазначив пан Поворозник.

Він нагадав, що перелік обмежень, які діють у «жовтій» зоні, встановлено постановою Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами).

Окрім того, додатково в Києві заборонено:

  • користуватися послугами громадського транспорту (автомобільного, електричного, у тому числі метрополітену) пасажирам, окрім осіб, які не досягли 18 років, без наявності у них негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози; або «жовтого» чи «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання особи від зазначеної хвороби;

  • відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигена строком дії 72 години; або «зелений» COVID-сертифікат; або документ про одужання.

Як юристу першим отримати інформацію у Новому Році? Усю правову інформацію та важливі новини надасть LIGA360. Тільки до 14 січня отримайте преміум-пакети за вигідною ціною.

Читайте також:

Тенденції змін процесуальних норм, що мають значення для бізнесу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини