Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Президент підписав Указ щодо координації зовнішньополітичної діяльності держави

Реклама

22 грудня 2021 року Президент підписав Указ № 671/2021 «Питання координації зовнішньополітичної діяльності держави».

Глава держави установив, що з офіційними заявами та коментарями з питань зовнішньої політики України та з ініціативами міжнародного характеру можуть виступати лише Президент, Прем'єр-міністр і Міністр закордонних справ.

Згідно з документом Міністерство закордонних справ відповідно до визначених законодавством повноважень надає офіційні роз'яснення щодо зовнішньополітичного курсу України, забезпечує координацію діяльності державних органів у сфері зовнішніх зносин, здійснює загальний нагляд за виконанням міжнародних договорів України, надає методичну, консультаційну, інформаційну допомогу державним органам з відповідних питань, вносить у встановленому порядку на розгляд Президента, Кабінету Міністрів пропозиції щодо вдосконалення діяльності державних органів у зазначеній сфері.

Коментуючи прийнятий нормативно-правовий акт, Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook зазначив: «Це не указ про те, хто що може коментувати.

Це указ про те, що замість хаосу і самодіяльності у зовнішній політиці з боку органів та посадовців, які не мають на це повноважень, приходять цивілізований порядок і виконання Конституції та Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

В першому пункті указу йдеться про офіційну позицію держави, а на трьох осіб покладена відповідальність саме офіційних заяв від імені держави.

Коментувати, виступати з роз'ясненням щодо зовнішньої політики можуть і будуть різні люди, уповноважені на це в установленому порядку. І спроби зараз нав'язати думку, що керівник Офісу президента або речник МЗС не можуть давати коментарі - це спотворення реальності».

Отримай подарунок від LIGA ZAKON до Нового Року. Тільки до 14 січня замовляй преміум-рішення LIGA360 за ціною професійного. Максимум корисних функцій та ефективне інформування про новації у 2022 році. Встигни на святкові знижки за посиланням.

Читайте також:

Як вийти на новий рівень адвокатської практики у 2022 році

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини