Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Києві затверджено порядок роботи системи спецперепусток у транспорт на випадок значного погіршення епідемічної ситуації

Реклама

У Києві затвердили Тимчасовий порядок функціонування інформаційно-телекомунікаційної системи керування спеціальними перепустками "Карантин" на період дії обмежувальних протиепідемічних заходів, установлених для "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

Відповідне рішення закріплено в протоколі засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 10 грудня 2021 року № 19, повідомляє Офіційний портал Києва.

За словами першого заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексія Кулеби, наразі київська влада не планує запроваджувати спецперепустки чи обмежувати роботу громадського транспорту.

«Це технічне рішення, яке дозволить за виняткової потреби швидко запровадити такий інструмент. Наразі таких планів немає», - наголосив Олексій Кулеба.

Він додав, що запровадження обмежень залежить від рівня захворюваності та епідемічних показників.

Згідно з документом на період дії рішення постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо переведення роботи міського пасажирського транспорту в режим спеціальних перевезень, перевезення пасажирів у міському громадському транспорті здійснюється на підставі спеціальної перепустки, зареєстрованої в системі керування спеціальними перепустками "Карантин" (далі - СКСП "Карантин").

Форми носіїв електронного квитка, що використовуються в СКСП "Карантин":

  • транспортна картка;

  • соціальна картка (пільгова картка).

Згідно з Тимчасовим порядком користувачами СКСП "Карантин" є керівники підприємств, установ та організацій, фізичні особи - підприємці та їх довірені особи, які використовують СКСП "Карантин" для замовлення спеціальних перепусток. Для отримання спеціальних перепусток користувачі після реєстрації у веб-інтерфейсі СКСП "Карантин" подають заявки з інформацією про прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) своїх працівників та номери транспортної картки або соціальної картки (пільгова картка).

Під час дії обмежувальних протиепідемічних заходів, установлених для "червоного" рівня епідемічної небезпеки, оплата проїзду у міському пасажирському транспорті здійснюється в установленому порядку з використанням спеціальної перепустки згідно зі встановленими тарифами та вартістю проїзного квитка.

Забороняється передача спеціальної перепустки іншим особам, використовувати її не за призначенням, включаючи несанкціоноване зчитування, копіювання та модифікацію транспортного ресурсу, розміщеного на ній.

Отримай подарунок від LIGA ZAKON до Нового Року. Тільки до 14 січня замовляй преміум-рішення LIGA360 за ціною професійного. Максимум корисних функцій та ефективне інформування про новації у 2022 році. Встигни на святкові знижки за посиланням.

Читайте також:

Кабмін продовжив карантин до 31 березня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини