Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За відсутності судді на робочому місці від її імені приймалися судові рішення: ДБР

Реклама

Працівники Територіального управління ДБР викрили суддю та працівників Лисичанського міського суду на махінаціях із судовими рішеннями. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті ДБР.

"Під час відсутності на робочому місці однієї судді від її імені приймалися судові рішення. Ці «ухвали» потім офіційно вносилися до автоматизованої системи документообігу", - йдеться в повідомленні.

Цій судді нараховувалася та виплачувалася заробітна плата.

Зазначається, що 3 листопада 2021 року, працівники Теруправління ДБР Краматорська провели обшуки у Лисичанському міському суді Луганської області для отримання додаткової доказової бази.

Під час обшуків вилучено судові справи, табель обліку робочого часу, мобільні телефони, комп'ютерну техніку, які будуть відправлені для проведення експертизи.

Кримінальне провадження розпочато за статтями:

  • ч. 2 ст. 376-1 КК України (незаконне втручання в роботу автоматизованих систем в органах та установах системи правосуддя, вчинені за попередньою змовою групою осіб);

  • ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб);

  • ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також: Адвокатський запит: особливості та типові помилки оформлення

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини