Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Член КДКА не є суб’єктом декларування: рішення ОАСК

Реклама

1 листопада Національна асоціація адвокатів України як учасник справи № 640/16390/21 отримала повний текст рішення за адміністративним позовом адвоката, члена КДКА Київської області до НАЗК про визнання протиправним дій, визнання протиправним і скасування повідомлення від 12.05.2021 № 47/02/31483/21.

Окружний адміністративний суд міста Києва своїм рішенням від 27.10.2021 повністю задовольнив позовні вимоги позивача та зазначив, що позивач, будучи членом КДКА Київської області, не є суб'єктом декларування згідно зі ст. 3 Закону «Про запобігання корупції» та не зобов'язаний подавати щорічні декларації як суб'єкт декларування.

НААУ нагадала, що наразі в Парламенті в першому читанні прийнято законопроект № 3602, яким запропоновано зміни до частини 5 статті 45 Закону "Про запобігання корупції" щодо усунення невизначеності обов'язків членів органів адвокатського самоврядування стосовно заповнення та подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. До другого читання Комітет ВР з питань антикорупційної політики підтримав поправку до ст. 45 Закону, відповідно до якої обов'язкове декларування не поширюється на членів кваліфікаційних, дисциплінарних та атестаційних комісій, утворених недержавними професійними самоврядними та саморегулівними організаціями, якщо ці особи не зазначені в п. 1 пп. «а» - «в» і п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону.

Усі інструменти для адвоката - у рішенні LIGA360: АДВОКАТ НААУ. Слідкуйте за подіями НААУ, відвідуйте навчальні програми ВША, отримуйте залікові бали в рамках підвищення кваліфікації та доступ до повної бази законодавства, судових рішень, експертної аналітики. Придбайте LIGA360: АДВОКАТ НААУ прямо сьогодні.

Читайте також:

ІТ-система для успішної роботи адвоката LIGA360: АДВОКАТ НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини