Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вищий антикорупційний суд ухвалив перший вирок по угоді з реальним позбавленням волі

2 листопада 2021, 13:05
5504
1
Реклама

28 жовтня 2021 року Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, призначивши покарання у 3,5 роки позбавлення волі колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Про це повідомила прес-служба ВАКС.

Зазначається, що це перший в історії ВАКС вирок, де згідно з угодою про визнання вини, особа засуджена до реального позбавлення волі, а не отримала умовний термін.

Крім того, засуджений також позбавлений права обіймати певні посади на 3 роки та має сплатити штраф.

"Впродовж листопада - грудня 2019 року директор філії АТ «ДПЗКУ», зловживаючи службовим становищем, без дозволу власника, організував  відвантаження зерна, яке знаходилось на балансі державної корпорації для реалізації комерційним структурам. Таким чином посадовець заволодів зерном загальною вартістю майже 15 млн грн, яке належало ДПЗКУ", - йдеться в повідомленні з посиланням на дані обвинувачення.

Під час розслідування, посадовець визнав свою вину і погодився на угоду зі слідством. Відтак, колишнього очільника філії визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК, санкція якої передбачає позбавлення волі до шести років.

"Завдяки угоді директору філії АТ «ДПЗКУ» призначили покарання вдвічі менше за максимальне - три з половиною роки", - зазначили в суді.

Читайте також: Можливість адвокатів працювати за спрощеного оподаткування для самозайнятих осіб: НААУ закликає ухвалити зміни

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини