Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адміністративний штраф: коли сплачується подвійний розмір?

Реклама

Контроль за правильним і своєчасним виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення здійснюється органом (посадовою особою), який виніс постанову, та іншими органами державної влади (ст. 305 КУпАП). Про це нагадали в Головному управлінні ДПС у Запорізькій області.

Штраф має бути сплачений:

  • не пізніш як через 15 днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу;

  • а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення (ст. 307 КУпАП).

Зазначається, що штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, вноситься порушником в установу банку України, за винятком штрафу, що стягується на місці вчинення правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України.

Якщо правопорушник не сплатив штраф у визначений строк, то постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адмінправопорушення з правопорушника стягується:

  • подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті КУпАП та зазначеного у постанові про стягнення штрафу;

  • витрати на облік зазначених правопорушень.

Отримайте найпростіший сервіс формування і подання звітів для ФОП усього за 337 гривень на рік.

Читайте також: Зупинка реєстрації податкової накладної - не заборона діяльності платника

8 тис. ситуацій та алгоритмів дій для юриста - на ІТ-платформі LIGA360. Замовте презентацію професійного рішення LIGA360: Юрист прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини